Vlada gospodarstvenicima plaća kamate do 3 posto

Predsjednik Vlade HNŽ/ K Nevenko Herceg, i v.d. predsjednice Uprave Razvojne banke Mersiha Slipičević.

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u svibnju ove godine prihvatila Protokol o suradnji između Vlade HNŽ-a i Razvojne banke FBiH za subvencioniranje kamata kroz određene kreditne linije kojim bi se pružila potpora poslovnim subjektima s područja Županije, dokument je i službeno potpisan.

U ime Vlade, Protokol je parafirao predsjednik Nevenko Herceg, a u ime Razvojne banke v.d. predsjednice Uprave Mersiha Slipičević.

Odabrano je 10 kreditnih linija s uvjetima kreditiranja koji će koristiti gospodarstvu, a načinom osiguranja sredstava pružena je mogućnost većega broja subvencija kamata po ponuđenim operativnim linijama i značajna potpora razvitku gospodarstva.

Kako je priopćeno, Vlada omogućuje gospodarstvenicima kreditno zaduženje u iznosu do 500.000 KM, preuzima obvezu subvencioniranja kamata u iznosu do 3 %, kao i cjelokupne troškove naknada za obradu kredita.

Činu potpisivanja prisustvovali su i ministar gospodarstva Željko Laketić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, predsjednik Povjerenstva za nadzor kreditnih sredstava HNŽ-a Damir Jerković te v.d. izvršnoga direktora Razvojne banke FBiH za istraživanje i razvitak Dalibor Milinković.

Herceg je poručio kako je ovo ”zaista jedna od značajnijih ekonomskih mjera ove vlade uopće”.