“Kroz Prijedlog zakona koji smo utvrdili, usuglasili smo niz konkretnih i kvalitetnih rješenja. Predvidjeli smo da iznosom od po 425, 00 KM subvencioniramo više od 10.000 plaća”, rekao je Nevenko Herceg u srijedu 20.5.2020. na sastanku s gospodarstvenicima.

Herceg je, priopćeno je iz Vlade, primio na radni sastanak predstavnike Gospodarske i Obrtničke komore HNŽ-a, Udruge Hrvata Prsten, Asocijacije poduzetnika Hercegovine, Udruge poduzetnika Hercegovine, Turističkoga klastera Hercegovina, Drvnoga klastera Hercegovina, Klastera metala i plastike te Turističkih agencija Fortuna Tours i G-tour.

Na sastanku su sudjelovali i županijski ministri Željko Laketić, Donko Jović, Stjepan Krasić i predstavnik ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Nazif Nezirić.

“Posebna vrijednost ovog zakona je u činjenici da se kroz njega, krajnje solidarno, odnosimo prema našim jedinicama lokalne samouprave”, rekao je Herceg.

Dodao je kako je Zakonom otvoren prostor i za druge subvencije u gospodarstvu, uz jasno utvrđene uvjete. Također je istaknuo kako je Zakonom predviđeno otvaranje kreditne linije s Razvojnom bankom ili s nekom od poslovnih banaka putem kojih bi Vlada subvencionirala kamate gospodarstvenicima.

“Sudionike sastanka predsjednik Herceg je upoznao s činjenicom da je Vlada usvojila Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu i uputila u žurnu skupštinsku proceduru, naglasivši kako je i kroz taj dokument osiguran dio sredstava za potporu gospodarstvu”, navela je Vlada HNŽ-a.