Klastera metala i plastike u Vladi HNŽ – K

Može biti poboljšana potpora industriji metala i plastike u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), istkanuto je na sastanku Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ-a, Željka Laketića, ministra gospodarstva i predstavnika Klastera metala i plastike koji su ih upoznali o stanju u ovoj grani gospodarstva.

Željko Stojkić, Damir Škutor i Ivan Knezović su u ime Klastera istaknuli dobru suradnju s Vladom HNŽ naglasivši kako ona, kroz potporu EU i druge projekte u kojima sudjeluje Klaster, može biti poboljšana.

Stojkić, inače dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike istaknuo je kako za realiziranje projekata koji podrazumijevaju snažniju suradnju Fakulteta s Klasterom metala i plastike očekuje potporu i uprave Sveučilišta, resornog ministarstva i Vlade HNŽ, navodi se u priopćenju Vlade.

”Naša potpora ovakvom vidu suradnje nije i nikada neće biti upitna. Svjestan sam kako samo sinergijom obrazovanja, gospodarstva i nas koji obnašamo izvršne funkcije možemo osigurati bolje uvjete življenja za građane BiH.

Podsjetit ću, također, na to kako smo tzv. korona zakonom predvidjeli niz mjera potpore gospodarstvu.

Iznosom 425,00 KM subvencionirat ćemo više od deset tisuća plaća, ali ćemo i nastaviti našu politiku poticaja u strateškim gospodarskim granama (poljoprivredi, vodoprivredi, turizmu, poduzetništvu, cestogradnji i dr.), čime otvaramo prostor za oporavak gospodarstva.

Zakonom smo otvorili prostor i za druge subvencije u gospodarstvu, te predvidjeli otvaranje kreditne linije s Razvojnom bankom ili s nekom od poslovnih banaka, za koje bi Vlada subvencionirala kamate gospodarstvenicima”, kazao je Herceg dodavši i to kako očekuje da se u potporu gospodarstvu snažnije uključe i jedinice lokalne samouprave.