Na zadnjoj sjednici upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), održane 19.srpnja,2019.godine, jednoglasnom odlukom članovi UO dali su svoj pristanak na članstvo APH mreže u Udruženje poslodavaca FBiH (UPFBiH).

Utemeljno na principu dobrovoljnog članstva i na načelima slobode udruživanja UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje.

Cilj uprave APH mreže je da učlanjivanjem u ovu organizaciju svoje članove približi politici donošenja odluka o poduzetničkoj, poslovnoj, gospodarskoj i ekonomskoj klimi tj.,da se glas poslodavaca čuje na svim nivoima vlasti gdje je UPFBiH aktivno uključen u kreiranje poslovne politike i izgradnji kapaciteta.“, rekla je Helena – Jelena Lončar, menadžerica i voditeljica APH.

Udruženje poslodavaca svojim aktivnostima promovira stavove i mišljenja poslodavaca, omogućava konzultacije između članova i predstavnika vlasti o pitanjima koja su od zajedničkog interesa i teži ka usvajanju jasnih principa i prakse ljudskih resusa i poslovnih odnosa putem informacija, savjeta, istraživanja, obuke i drugih aktivnosti.

Ovom odlukom članova uprave Asocijacija poduzetnika Hercegovine postaje priznat predstavnik poslodavaca u u socijalnom dijalogu na nivou Hercegovine i to s produženom rukom kroz suradnju s UPFBiH koji tu funkciju ima na nivou Federacije.“, rekla je menadžerica APH ureda.

Udruženje poslodavaca danas predstavlja snažan i nezavisan glas poslodavaca s ukupno više od 1.000 pojedinačnih i kolektivnih članova koje je prepoznato na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Konačni cilj je jačanje svojih članica, što je u zapravo i cilj APH organizacije prema svojim članovima.

“Uz sve nove pozitivne promjene koje je ova poduzetnička mreža doživjela u manje od godinu dana otkad je i odlučeno kako mreža postaje regionalna i to pod novim imenom Asocijaciju poduzetnika Hercegovine, ovo je definitivno još jedna u nizu pozitivnih vijesti za članove APH mreže, koji su svaki put pozvani da budu kreatori novih aktivnosti, pokretači novih smjerova i borci za bolje poslovno okruženje. Ovim putem želimo uspješnu suradnju svim članovima APH mreže s novim mogućnostima kroz UPFBiH. APH tim je na raspolaganju.” nadodala je Helena, menadžerica i voditeljica APH.