Pod vodstvom dr. sc. Nedžada Rustempašića, subspec. Vaskularne kirurgije i dr. Gorana Đuzela, subspec. Kardiovaskularne kirurgije voditelja odjela vaskularne kirurgije u Poliklinici Vitalis je izvedena prva operacija karotida u lokalnoj anesteziji.

Ove operacije izvode se na značajno suženim karotidnim krvnim žilama (vratne žile koje snabdijevaju mozak krvlju) radi sprječavanja moždanog udara. Ova je izvedena u lokalnoj anesteziji pa je bolesnik tijekom zahvata budan i u mogućnosti razgovarati s kirurgom. Nakon operacijskog zahvata bolesnik boravi u jedinici intenzivnog liječenja 8 do 12 sati i otpušta se na kućno liječenje nakon 24 sata.

U Poliklinici Vitalis je izvedena prva operacija karotida u lokalnoj anesteziji
Dr. Goran Đuzel kazao je: ‘U našoj ustanovi je moguće izvesti veliku većinu zahvata iz vaskularne kirurgije. Tim stručnjaka iz vaskularne kirurgije, anesteziologije i ostali medicinski kadar uz vrhunsku opremu i intenzivnu njegu je osposobljen za najbolje rezultate. Ova operacija je izvedena u lokalnoj anesteziji tako da su uvelike smanjene mogućnosti komplikacija i lakše se može pratiti stanje pacijenta. Ovo je samo početak a uskoro očekujemo i brojne druge zahvate’

Na odjelu vaskularne kirurgije Poliklinike Vitalis se radi veliki broj zahvata kao što su:

• Operacija karotida u lokalnoj ili općoj anesteziji
• Operacija abdominalne aorte
• Lasersko uklanjanje vena
• Klasično kirurško uklanjanje vena
• Operacije perifernih i zdjeličnih arterija…
• Brojni drugi zahvatiU Poliklinici Vitalis je izvedena prva operacija karotida u lokalnoj anesteziji

Napominjemo da pacijenti sa područja Unsko-sanskog kantona po ugovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja USK usluge iz vaskularne kirurgije mogu ostvariti na temelju uputnice zavoda bez ikakve naknade, na teret zavoda.

Sa ovakvim zahvatima Poliklinika Vitalis postaje visoko specijalizirana zdravstvena ustanova, koja može obavljati najsloženije zahvate tercijarne razine zdravstvene zaštite.

Poliklinika Vitalis, Vukovarska bb, 88000 Mostar
+387 36 310 210
+387 63 222 739
www.poliklinikavitalis.com

* Poliklinika Vitalis je članica APH