Turizam u Bosni i Hercegovini ponovno obara rekorde. Prema Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine, u razdoblju od siječnja/januara do listopada/oktobra 2023. godine ostvaren je izuzetan rast u dolascima i noćenjima turista u poređenju s prethodnim godinama.

Dolasci su povećani za čak 4.69 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, kada su postavljeni prethodni rekordi. U odnosu na isto razdoblje 2022. godine zabilježen je impresivan rast od 18,66 posto.

Kada je riječ o noćenjima, brojke su podjednako ohrabrujuće. Svjedočili smo povećanju od 7,79 posto u odnosu na 2019. godinu i porastu od 14,50 posto u odnosu na 2022. godinu.

– Bosna i Hercegovina nadmašuje svoje rekorde, dokazujući da njezin šarm i gostoprimstvo privlače sve više posjetitelja iz cijelog svijeta, uz duži boravak putnika različitih profila. Vlada SAD-a, putem USAID-ovog projekta Turizam i u saradnji s partnerima, posvećena je povećanju broja posjetitelja, smanjenju sezonalnosti i povećanju vrijednosti turističkih proizvoda, navode iz USAID Turizma.