U okviru posjeta Mostaru i Hercegovini, veleposlanik Rumunjske u Bosni i Hercegovini Anton Pacuretu posjetio je kompaniju GUMA M d.o.o. – generalnog uvoznika Dacia vozila u Bosni i Hercegovini.

Tijekom posjete veleposlanik je istaknuo iznimno zadovoljstvo uspjehom i pozicijom na tržištu koji GUMA M ima s rumunjskim brandom, te se kroz obilazak kompanije upoznao i s drugim važnim sektorima rada GUMA M a to su servis, maloprodaja i veleprodaja guma te car rental – dugoročnim najmom vozila.

Veleposlanik se na opće iznenađenje upoznao i s GUMA M projektom u izradi a to je Renault atelier – svojevrstan muzej oldtimera, te se susreo s poznatim modelima koje ističe „kao vozila svoga djetinjstva“, a to su kultna „Četvorka iz 1983“, Caravelle iz 1966, Renaultom 8 iz 1967, Renaultom CV4 iz 1954 i drugim modelima.

Rumunjski veleposlanik se interesirao o radu Dacia-e , početcima, uspjesima, ali i trenutnim problemima i poteškoćama u proizvodnji uzrokovanim nedostatkom mikročipova na globalnoj razini. Zanimao se o tome tko su Dacia kupci, kolika su ulaganja GUMA M od početaka bila da bi Dacia danas bila jedan od najprodavanijih novih vozila u BiH.

Predstavnici GUMA M su izjavili kako je Dacia prodavši davne 2004 godine svoj prvi model Dacia Solenzu krenula u osvajanje BiH tržišta te do danas registrirano preko 8.000 novih Dacia vozila. Danas, u grupaciji s Renaultom i Nissanom GUMA M je drugi najveći uvoznik novih vozila u Bosni i Hercegovini.

Iz tvrtke GUMA M su istaknuli da uspjeh nije došao preko noći, a rezultat prodaje najviše zahvaljuju kupcima, kako fizičkim licima tako i firmama u privatnom i javnom vlasništvu koji su Daciu prepoznali kao odlično vozilo s vrlo pristupačnom cijenom ali i ono još možda bitnije povoljnim održavanjem.

Dacia od samih početaka do danas ima uzlaznu putanju prodaje, te s današnjim modelima Dusterom – najpovoljnijim dizelskim 4×4 SUV-om na tržištu te trenutno i najprodavanijim europskim modelima iz B segmenta Dacia Sandero Stepway čini sam vrh prodaje i na Bosanskohercegovačkom tržištu.