Regulacija prometa zbog radova na rekonstrukciji raskrižja kod hotela Ere nije mislila previše na pješake.

Vozila se ulicom Kardinala Stepinca pored Mepasa sada kreću jednom trakom, dok je druga traka manjim dijelom otvorena za kretanje pješaka.

Iako se čini kako je prošireno gradilište koje čeka tri desetljeća, zapravo se uređuje nogostup u ulici Kardinala Stepinca prema Mepas Mallu i dr. Ante Starčevića prema Centru 2, piše portal Bljesak.

Trotoar se obnavlja i s druge strane ceste u ulici Dr. Ante Starčevića prema Španjolskom trgu, što sve skupa stvara veliku prometnu gužvu i ograničava kretanje pješaka. Privremena staza za pješake je odvojena od kolničkog traka vidljivim prometnim znakovima što je za svaku pohvalu, iako se čini da su znakovi postavljeni s prevelikim razmakom što ostavlja prostora za nepropisno parkiranje vozila, a to, s obzirom na prometnu kulturu u gradu, i nije rijetka pojava.

Sigurnost pješaka Također, eventualno kretanje osobe u kolicima, ili osobe koja bebu vozi u kolicima ovim improviziranim nogostupom vjerujemo, ne bi bilo baš ugodno proći, s obzirom na uzak prostor i blizinu vozila u kolničkoj traci. Stoga, pješacima se preporučuje da koriste nogostup na drugoj strani ulice.

Posljednjih godina Grad Mostar je mnogo uložio u cestovnu infrastrukturu i grad je, doista, infrastrukturno sve ljepši sa nanovo označenim ulicama, obnovljenim nogostupima pa čak i javnim površinama među zgradama.

OPŠIRNIJE