Tunel Crnaja

Asocijacija poduzetnika Hercegovine podržava opravdane zahtjeve Udruženja privrednika Jablanica da se povodom početka rekonstrukcije tunela Crnaja daju čvrsta jamstva da promet ispred tunela neće biti zadržavan duže od 15 minuta u jednom pravcu kada počnu radovi.

Kao i jablaničko udruženje, ali i neke druge poduzetničke udruge, tako je i Asocijacija poduzetnika Hercegovine ranije u više navrata ukazivala na moguće pogubne posljedice eventualnog kaotičnog stanja da putu M-17 za vrijeme tako složenog i relativno dugoročnog poduhvata kao što je rekonstrukcija tunela Crnaja.

Podsjećamo da je sredinom studenog 2020. održan konzultativni sastanak kojeg je iniciralo Udruženje poslodavaca FBiH, na kojem su razmotreni svi detalji analize rekonstrukcije tunela koju je uradilo JP Ceste FBiH.

Uz sudjelovanje premijera FBiH Fadila Novalića, ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića, predstavnika izvođača radova, predstavnika velikih trgovačkih lanaca i prijevoznika, Asocijacije poduzetnika Hercegovine te još nekih udruga poslodavaca, temeljni zaključak bio je da zastoji ispred tunela, na temelju izračuna, neće biti duži od 15 minuta, a u ekstremnim situacijama maksimalno pola sata.

Podsjećamo da je ova prometnica podjednako važna za gospodarstvenike, kako s područja južno, tako i sjeverno od tunela Crnaja, posebno za velike trgovačke lance, prijevoznička, špediterska i logistička poduzeća u Federaciji BiH, ali i čitavoj zemlji.

Stoga još jednom ukazujemo na nužnost maksimalne profesionalnosti, ažurnosti i stručnosti prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Crnaja. (kraj)

Upravni odbor Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH)