U utorak, 11.02.2022. u Sarajevu je u 69. godini preminuo Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode “Grizelj” d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena.

Rad i djelovanje Tomislava Grizelja vezani su za Sarajevo više od tri desetljeća. Izravno je sudjelovao u plinifikaciji grada Sarajeva, izradi i održavanju strojarskih postrojenja za potrebe ZOI’84.

Tijekom rata u BiH i nakon nje sudjelovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva, ali i cijele BiH. Godine 1991. je proglašen za menadžera godine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine.

Bio je na čelu kompanije koja je uz vlastiti “know how” pokrenula proizvodnju za termoenergetiku, gasnu tehniku, tretman i transport vode. Autor je i koautor i sudjelovao je u izradi brojnih standarda, stručnih knjiga, publikacija iz oblasti u kojoj je djelovao, a posebno upravljanja okolišem. Dobitnik je priznanja menadžer godine Sarajevske županije 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i menadžer desetljeća 2002. i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Svoju vezu sa zajednicom je produbio kroz djelovanje u sportskim, kulturnim udruženjima i obrazovnim ustanovama. Njegovo ime je vezano uz Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, a posebno uz Sarajevske mažoretkinje, čiji je bio osnivač i pokrovitelj. Svojim gospodarskim i društvenim angažmanom promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO, piše Klix.ba.

Dobar dio svog vremena posvetio je društvenom angažmanu i nesebično doprinosio općem dobru putem niza asocijacija. Tijekom karijere obavljao je i dužnost predsjednika Udruge poslodavaca FBiH. Prije tri godine je nominiran za počasnog profesora Akademske unije Oxford.