Damir Vidačak, predsjednik UO APH izabran je u UO UPFBiH

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine održalo je izbornu Skupštinu na kojoj je izabran novi Upravni odbor UPFBiH, predsjednik i dvoje zamjenika predsjednika Skupštine te članovi delegacije UPFBiH za Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH. Novi Upravni odbor UPFBiH jednoglasno je izabrao Adnana Smailbegovića na mjesto predsjednika Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Za članove novog UO UPFBiH izabrani su Ladislav Bevanda iz kompanije Hering Široki Brijeg, Šejla Bojadžija – Udruženje poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, Kemal Čolak – Promo Donji Vakuf, Predrag Čović – Vodoskok Tomislavgrad, Adem Hanić – TMD Group Gradačac, Mujo Hasić – Variplast Gračanica, Džemal Hasković – Džekos Sarajevo, Behrija Huseinbegović – Makama Bugojno, Edin Ibrahimpašić – Bihaćka pivovara Bihać, Nihad Imširović – Konzum-Merkator, Edin Jabandžić – Madi Tešanj, Snježana Koepruner – GS TMT Travnik, Tomislav Majić – Link Mostar, Enver Malagić – Malcom Sarajevo, Rasim Memagić – Alma Ras Olovo, Samir Mustafić – ASA Banka Sarajevo, Jadranka Penava – Megle Posušje, Nedžad Siočić – Transturist Tuzla, Nijaz Skenderagić – Ataco Sarajevo, Adnan Smailbegović – Wood Team Ilijaš, i Damir Vidačak – Asocijacija poduzetnika Hercegovine.

Za predsjednika Skupštine Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine izabran je Boris Kamšigovski, iz kompanije Hrvatske Pošte Mostar, a njegovi zamjenici su Aida Fojnica, Krupa kabine Bosanska Krupa i Igor Baroš, Optika Baroš Sarajevo.

Za članove delegacije UPFBiH u Ekonomsko-socijalnom vijeću za teritoriju Federacije BiH su izabrani Adnan Smailbegović, Mario Nenadić, Zoran Gazibarić, Safudin Čengić, Josip Kraljević, Venan Hadžiselimović i Senad Džambić.

Adnan Smailbegović (na donjoj slici) zahvalio se članovima Upravnog odbora na ponovnom izboru na mjesto predsjednika UO UPFBiH.Adnan Smailbegović ponovo izabran za predsjednika UO Udruženja poslodavaca FBiH

“Dozvolite da vam se zahvalim za ukazano povjerenje, ali i dosadašnju saradnju u provedbi aktivnosti u interesu razvoja privrede u FBiH i BiH. U narednom periodu nas čeka intenzivan rad na poboljšanju poslovnog ambijenta i rasterećenju privrede, počev od smanjenja poreza i doprinosa s ciljem povećanja svih plaća i poboljšanja životnog standarda građana. UPFBiH će i dalje biti konstruktivan partner sindikatu i Vladi u socijalnom dijalogu, a očekujemo da buduća izvršna i zakonodavna vlast u fokusu ima donošenje ključnih reformskih zakona koji će omogućiti da se iskoriste značajne mogućnosti domaće privrede, pomoći povećanju produktivnosti, otvaranju novih radnih mjesta, a smanjiti inflaciju i sivu ekonomiju. Ono na čemu ćemo istrajno raditi u narednom periodu je liberalizacija tržišta radne snage u smislu pojednostavljenja procedura za uvoz radnika iz inostranstva. To moramo uraditi što prije, jer bojim se da će u suprotnom doći ne do stagnacije, nego do pada privrednih aktivnosti u FBiH”, kazao je Smailbegović nakon ponovnog izbora na mjesto predsjednika UO UPFBiH.

Kako zbog pandemije koronavirusa nisu održane skupštine UPFBiH u 2020. i 2021. godini na ovoj Skupštini usvojeni su planovi rada i financijski planovi za ove dvije godine.

Također je predstavljen Plan rada kao i Financijski plan UPFBiH za 2022. godinu. Sudionicima skupštine i gostima predstavio se i novi direktor UPFBiH, Mario Nenadić, koji je zamijenio ranijeg dugogodišnjeg direktora Mladena Pandurevića.

Na sjednici Skupštine delegati su jednoglasno donijeli Odluku o pripajanju Udruženja poslodavaca Unsko-sanskog kantona Udruženju poslodavaca FBiH.No alternative text description for this image