Danas je u Gradu Mostaru u prostorijama Intera Tehnološkog Parka, upriličeno  potpisivanje ugovora o grantu naslova “Unaprijeđenje srednjeg strukovnog obrazovanja kroz obavljanje praktične nastave u kompanijama i javno-privatni dijalog u skladu s potrebama tržišta rada: info centri za kompanije u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji” između Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čiji predsjednik je gospodin Damir Vidačak, i Fondacije Helvetas Moja Budućnost, čiji predstavnik je gospodin Sven Dominković.

Vizija je da APH i Prvi korak postanu informativni centri  koji nude organizovanje praktičnog dijela nastave, obuke mentora radi uspješne koordinacije praktične nastave za poduzeća članice APH i Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, kao i jasne i blagovremene informacije o sektorskim potrebama poslodavaca na lokalnom tržištu rada u cilju izbora budućeg zanimanja.

Cilj je kroz projekat, u periodu trajanja od 12 mjeseci, unaprijediti znanja i vještine sudionika srednješkolskog obrazovnog sustava. Aktivno će se raditi na unaprijeđenju komunikacije između javnog i privatnog sektora i omogućit će se uvođenje efekasnije praktične nastave kao neizbježnog elementa tijekom srednjeg stručnog obrazovanja. Uz sve to, aktivirat će se poduzetnička strana i kroz analize tržišta potrebnih radnih snaga.

Ova aktivnost podržana je od strane razvojne organizacije Helvetas iz Švicarske kroz projekat Moja Budućnost.