Nakon što su Međunarodna zračna luka – Aerodrom Mostar i Grad Mostar u prošloj godini objavili Javni poziv za izbor najpovoljnijih ponuditelja za uspostavu subvencioniranih redovitih letova za 2024. godinu, stižu dobre vijesti.

Iz Zračne luke – Aerodroma Mostar najavili su kako je talijanska zrakoplovna kompanija SkyAlps ispunila postavljene uvjete te poslala privlačnu ponudu za izravne letove za sljedeće destinacije: Rim, München, Bari i Veronu.

Detalje o ovom važnom koraku za razvoj zračne povezanosti Mostara objaviti će kroz nadolazeće dane, priopćili su iz Zračne luke – Aerodroma Mostar.

Sky Alps je talijanski zrakoplovni prijevoznik koji obavlja letove u zračnoj luci Bolzano u autonomnoj pokrajini Južni Tirol. Flota zrakoplovne kompanije sastoji se od šest iznajmljenih zrakoplova De Havilland Canada Dash 8-400.

Od prosinca/decembra 2022. SkyAlps prometuje od zračne luke Bolzano do Berlina, Düsseldorfa, Hamburga i nekoliko sezonskih odredišta. Prvenstveno obavlja letove za slobodno vrijeme s fokusom na turiste koji putuju u skijališta u Južnom Tirolu.

To je prvi zračni prijevoznik koji obavlja redovite linije iz zračne luke Bolzano nakon što je Darwin Airline obustavio svoje letove između Bolzana i rimske zračne luke Fiumicino 2015., iako Austrian Airlines od tada obavlja charter letove iz Bolzana.