U organizaciji Asocijacije poduzetnika Hercegovine jučer je u 11:00 sati u restoranu Romanca, u Mostaru održano besplatno predavanje “ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA u BiH“.

 Predavanje su održale odvjetnica Amina Đugum i stručna suradnica Selma Šehović, u suradnji sa odvjetničkim uredom Karanović & Partners Beograd.

U svome predavanju, predavačice su se osvrnule prvenstveno na primjere zlouporabe osobnih podataka kao i potrebe za njihovom zaštitom, a zatim i na pravni okvir pod kojim se osobni podaci štite u Bosni i Hercegovini.

Predavačice su spomenule i najpoznatije slučajeve vezane za zlouporabu osobnih podataka, navodeći Cambridge Analytics, kao zorni primjer nezakonitog prikupljanja i dijeljena osobnih podataka, gdje se sam Mark Zuckerberg, morao očitovati pred Američkim Kongresom, zbog osobnih podataka koje je Facebook prikupljao a Cambridge Analytics koristio.

Također, predavačice su predstavile i zakonski okvir i regulatornu praksu u BiH, prema kojoj kontrolori i obrađivači u BiH na temelju Zakona o radu FBiH koristiti podatke zaposlenika, odnosno kome se obratiti ako posumnjamo da je došlo do zloporabe istih.

Ovo predavanje predstavlja samo jedno u nizu od edukacija koju organizira Asocijacija poduzetnika Hercegovine.

“Asocijacija poduzetnika Hercegovine svojim sad proširenim aktivnostima uvodi i značajne mogućnosti seminara, konferencija i predavanja za članice, njihove djelatnike i sve ljude kojima bi odabrane teme bile zanimljive. Vođeni idejom da je APH mreža koja je zaista potrebna svakom poduzetniku volimo im omogućiti i dodatno znanje i informacije kojim će poboljšati svoje poslovanje”,rekla je menadžerica APH Helena – Jelena Lončar.

“Naša suradnja s odvjetnicima koji surađuju s odvjetničkim uredom Karanović & Partners Beograd dovela nas je do ove današnje teme i zanimljivog susreta kojim su obje strane imale ugodno iskustvo učenja i umrežavanja. Daljnjim aktivnostima APH će nastaviti širiti mrežu i koristimo priliku da zahvalimo svima na podršci općenito, ali i dolaskom danas na ovu predavanje. Naš sljedeći je potez kroz partnerstvo s INTERA TP u organizaciji Međunarodnog B2B susreta koji će biti 09.04 od 14 sati i koji je još jedna prilika za susrete i umrežavanje. Prijave su otvorene preko INTERA TP službene stranice, ali i na našoj facebook stranici Asocijacija poduzetnika Hercegovine do 08.travnja”, rekla je menadžerica APH. 

Link prijave dolje:

EEN_ 2019. MostarB2B_e-Pozivnica