U Tehnološkom Parku Intera, u suradnji s Asocijacijom poduzetnika Hercegovine Bonitetna kuća Bisnode je jučer organizirala prvi ovogodišnji Klub visokih peta.

Klub je jedna od regionalnih aktivnosti grupe Bisnode, posvećen poslovnim ženama, prije svega poduzetnicama i menadžericama, kao platforma za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu.

Sa zadovoljstvom izdvajamo da je ovo prvi put da je ovaj event održan u Mostaru, poduzetnice iz cijele regije Hercegovine, ali i gošće iz drugih dijelova BiH, su imale priliku razmijeniti poslovne ideje pa i započeti poslovnu suradnju.

Asocijaciju poduzetnika Hercegovine plan naših aktivnosti za žene u poduzetništvu predstavila je Helena Jelena Lončar, Udruženjea Poduzetnice IN te njihove ciljeve  izložila je uspješna sarajevska poduzetnica Adisa Tufo, te smo imali priliku čuti izvanredne priče Hercegovačkih poduzetnica, koje su nas razveselile vrijednim poklonima svojih brendova.

Kristina Dujmović predstavila je svoj brend Immortelle – uzgajivače aromatičnih biljaka i proizvođače eteričnih ulja vrhunske kvalitete sa tri plantaže Helichrysum Italicum s više od dva milijuna biljaka s ekološkim certifikatom EcoCert i četiri destilerije u Hercegovini, a uskoro i u Hrvatskoj.

Vlasnica veganskog brenda Rockin Raw Marija Kostić, poklonila je bezglutenske i superukusne raw slastice okupljenim damama. Slastice koje ne samo da su ukusne, nego su i zdrave! Koje su užitak za nepce, a možete ih jesti bez grižnje savjesti, slastice napravljene od čistih darova prirode, u obliku u kojem su sačuvani svi vrijedni sastojci – enzimi, vitamini, minerali, vlakna… Bez aditiva, glutena, mlijeka, jaja i rafiniranog šećera.

 

Jasmina Šoše Ćušić iz Višića kod Čapljine poznata pod imenom “Domaće eko povrće i voće Jasmina”. Jasmina već duže vrijeme uspješno proizvodi voće i povrće na teži, ali zdraviji način, bez dodavanja pesticida i različitih otrova. Zajedno s četiri porodice obrađuje skoro 80 dunuma zemlje od čega je manji dio pod plastenicima.

Restoran ‘MM” iz Mostara posjeduje dugu gastronomsku tradiciju i odličnu uslugu. Restoran ima dvije klimatizirane sale koje mogu ugostiti 60-80 osoba a u prizemlju je prodavnica bh. specijaliteta, u kojoj gosti mogu i vidjeti i kušati različite proizvode, osim onih koje mogu izabrati iz menija. Restoran vrši i dostavu hrane na području Mostara i organizira sve vrste događaja: cocktail party, catering. Gospođa Ema Badžak, vlasnica restorana počastila nas je iznimno inspirativnim govorom kao i delicijama iz svoga restorana

Iva Kovačević, magistrica agrobiznisa i ruralnoga razvoja, predstavila je OPG Aronija Kovačević iz Tomislavgrada. Prije par godina je sa svojim suprugom odlučila podići nasad aronije, koji danas ima 230 sadnica, sa postavljenim sustavom za navodnjavanje „kap po kap“ a kao mlada obitelj rade u punom sastavu, uz pomoć i rodbine i prijatelja. Vjeruju da je kvalitet razlog zašto njihovi proizvodi ima svoje mjesto na tržištu.

Make Up artistica koja je imala prilike naučiti tajne majstora svog zanata, uživo prakticirane na Kim Kardashian, influenserica, poduzetnica, vlasnica BB Ines salona ljepote, Ines Jarak, podijelila je s vama svoja iskustva i male tajne za ljep izgled.

Marija Ćeškić, osnivačica platforme from Herzegovina with love, ugodno nas je iznenadila srčanim predstavljanjem svoga viđenja Hercegovine, što zbog gastronomske ponude, prirodnih ljepota i nezamjenjivog hercegovačkog sunca.

Predstavnice Spark grupacije Danijela Marić i Sara Lerota su nas razveselile praktičnim te za poslovne žene prijeko potrebnim poklonima od strane Nsofta i Sparka. A Danijela je ukratko predstavila cijelu grupaciju te izrazila podršku ovom i sličnim događajima.

Zahvaljujemo se i našoj dragoj poduzetnici koordinatorici projekta Turističkog klastera Hercegovine Stanislavi Borovac na izvanrednim fotografijama.