Avioprijevoznik Croatia Airlines u svibnju/maju ove godine planira obnoviti letove između Zagreba i Mostara nakon što se kao jedini avioprijevoznik prijavio na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije.

Očekuje se da će letovi započeti 3. svibnja/maja i prometovati tri puta tjedno, s polaskom iz Zagreba srijedom, četvrtkom i nedjeljom, izvještava Ey-Yu Aviation.

Letovi će četvrtkom i nedjeljom polaziti u 23.00 sati, s povratnom linijom iz Mostara sljedećeg jutra za dolazak u Zagreb u 07.00 sati, omogućujući putnicima spajanje na letove Croatia Airlinesa za Europu.

Operacije će se nastaviti zrakoplovom Dash 8. Croatia Airlines, a prodaja karata očekuje se uskoro.

Inače, posljednji let između dvaju gradova Croatia Airlines je imao do početka pandemije koronavirusa u ožujku 2020.

Indikator.ba podsjeća na izjavu gradonačelnika Mostara Marija Kordića od prošlog tjedna povodom objave javnog poziva.

– Naš je cilj da do 3. svibnja imamo sve to kompletno završeno jer u to vrijeme počinje gospodarski sajam u Mostaru pa bi bila lijepa poruka da bi i gospodarstvenici koji dolaze u Mostar možda razmišljali o ulaganju. U proračun smo stavili iznos od milijun maraka, jer je to čista matematika. Zna se koliko koštaju takve linije i tu nema nikakvih fantazija, istaknuo je mostarski gradonačelnik.