NSoft Customer Story | Craft of Code | Linode

Starije generacije sigurno nisu mislile da će ikada biti moguće sjediti u dnevnom boravku i uspješno obavljati svoj posao, a posebno da će iz dnevnog boravka u Mostaru moći uspješno poslovati s kompanijama iz Azije, Amerike, Australije…

Zahvaljujući tehnologiji mnogi su se obrasci ponašanja promijenili, a mogućnosti koje se tom prilikom stvaraju i koje već sada koristi cijeli svijet, nepregledne su.

Prednosti tehnologije i brzog interneta tako omogućavaju i velikom broju kompanija iz Bosne i Hercegovine da svoje usluge nude na svjetskom tržištu.

Jedna od njih je i IT kompanija NSoft* iz Mostara, koja već 15 godina svoje usluge pruža za više od 140 kompanija širom svijeta – u preko 40 zemalja, na pet kontinenata. NSoft je etablirana B2B softverska firma koja nudi softverska rješenja za operatere-priređivače sportskog klađenja i igara na sreću te iGaming branšu.

Danas NSoft zapošljava 268 zaposlenika u svom sjedištu te uredima u Zagrebu i Maglaju, odnosno preko 320 visoko kvalificiranih kadrova na razini NSoft grupe, dok NSoft sustavi, u potpunosti zasnovani na “cloud” tehnologijama, obrade stotine transakcija u sekundi.

Kada svojim partnerima pružate uslugu kao robustan servis visokih performansi, dostupan 24 sata dnevno i u svakom kutku svijeta, obavljanje posla oslanja se na brzu, kvalitetnu i u svakom trenutku pouzdanu internet vezu.

Takvu im vezu u Bosni i Hercegovini omogućava Telemach BH, čije usluge, kao i suradnju, opisuju kao besprijekorne. Njihovo zadovoljstvo najbolje se očituje kroz činjenicu da im, kako kažu, Telemachova podrška, iako dostupna 24/7, gotovo nikad ne treba.

– Telemach usluge za nas su optimum i na tržištu Bosne i Hercegovine internet konekcija koju koristimo trenutno je najkonkurentnija i po brzini i po omjeru cijene i kvalitete – kaže Marin Marinčić, voditelj odjela IT Infrastrukture u NSoftu.

* Kompanija NSoft je članica Asocijacije poduzetnika Hercegovine