Mostarska zračna luka bi s dolaskom nove turističke sezone konačno trebala oživjeti.

Dogovoreni su redoviti sezonski letovi za Düsseldorf, a na mostarsko tlo će uskoro slijetati i čarter zrakoplovi iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana. S obzirom na to da mostarska zračna luka živi samo od čarter letova, pregovara se i s nekim niskotarifnim kompanijama.

Aerodrom Mostar prošlu godinu bilježi kao poslovni debakl, sa svega 1944 putnika. Ove godine, međutim, vlasti Mostara i Uprava zračne luke najavljuju novi zamah i oživljavanje zračnog prometa. Samo prema dogovorenim letovima, očekuje se dolazak oko 20.000 putnika. No, cilj je u budućnosti vratiti nekadašnjih blizu 80.000, javlja BHRT.

“Ulažu se veliki napori, većinom se potpisuju neki ugovori, uglavnom su to čarter letovi još uvijek, niskotarifne kompanije koje će letjeti iz grada Mostara i ja očekujem da će to biti sigurno početkom 6. mjeseca već, tih nekoliko aviokompanija da će letjeti”, kaže presjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

“Direktor Zračne luke Ivan Ljubić je bio u Poljskoj vezano za let Mostar – Katowica i obratno. Gradonačelnik je također izašao s informacijom vezano za let za Düsseldorf i naravno radi se na tome da Eurowings i Ryanair i ostali – da se uvedu nove linije, da budu redovne linije a ne čarter letovi”, navodi glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

Najveći broj putnika Zračne luke Mostar, po statističkim pokazateljima, su hodočasnici u Međugorje.