Otvorenje The Hub of Fine Arts - 28. svibnja 2022. - www.vecernji.baIzložbom umjetničkih djela tržišne vrijednosti 300 milijuna maraka The Hub of Fine Arts svečano je otvorio svoja vrata u Mostaru. Radi se o prostoru nekadašnje Galerije “Aluminij”.

U kolekciji su zastupljeni talijanski futuristi, francuski postimpresionisti i fovisti, španjolski kubisti, njemački ekspresionisti i američki apstraktni umjetnici koji prikazuju bogatstvo i kreativne izazove prve polovice 20. stoljeća.The Hub of Fine Arts u Mostaru otvara svoja vrata u subotu 28. maja 2022. godine

Industrijalac i investitor Amir Gross Kabiri, osnivač i vlasnik The Hub of Fine Artsa, tom je prilikom rekao kako Bosna i Hercegovina ima veliki potencijal da bude srce Balkana, a kako građani Mostara zaslužuju živjeti prosperitetno.

”Ovaj dio projekta je moj doprinos ovoj zemlji i ovome gradu kako bih pokazao da vjerujem i da ću nastaviti ulagati u Mostar kako bi postao bolji, što i zaslužuje ” poručio je.The Hub of Fine Arts” u Mostaru otvara svoja vrata u subotu – Jabuka.tv

Ovakav kulturni prostor predstavlja ‘booster’ u turističkom i kulturnom smislu za Mostar, smatra gradonačelnik Mario Kordić.

Izrazio je uvjerenje da će turisti, ali i Mostarci, rado dolaziti u The Hub of Fine Arts, tu provoditi vrijeme i kulturno se uzdizati.

”Iznimno mi je drago da zadnjih godinu i pol dana svjedočim nevjerojatnom angažmanu MT Abraham grupe. Hvala gospodinu Kabiriju što u Mostaru postavlja nove standarde jednog društveno odgovornog poslovanja” kazao je gradonačelnik Kordić.

Mostar: The Hub of Fine Arts otvorio svoja vrata posjetiteljima – Jabuka.tv

U detalje izložbenih slika posjetitelje je uvela kustosica Danijela Ucović, kazavši da je kolekcija The Hub of Fine Arts jedan manji dio veće kolekcije MTA fondacije koja je nastala prije 70 godina.

”Djela su uglavnom fokusirana na stvaralaštvo s prve polovice 20. stoljeća jer upravo su se u tom razdoblju događale revolucionarne promjene u stvaralaštvu, ali i kolektivu. Na tom potencijalu leži naša kolekcija jer su ti pokreti utjecali na prošlost, sadašnjost i budućnost”, istaknula je Ucović.The Hub of Fine Arts' u Mostaru otvara svoja vrata u subotu - Poslovne novine

Kustosica je ocijenila da otvaranje The Hub of Fine Arts u Mostaru predstavlja istinski doprinos razvoju kulturnoga života grada i cijele regije, dodavši da su izložena umjetnička djela procijenjena na tržišnu vrijednost od oko 300 milijuna maraka.