Radovi u Ulici kralja Tomislava (Avenija) u Mostaru se nastavljaju unatoč velikim vrućinama koje vladaju ovim dijelom Europe. Prvi dio radova krenuo je od vrha Avenije i stigao je do križanja ulica Stjepana Radića – kralja Tomislava (kod nekadašnje zgrade ‘Projektant’).

Portal Hercegovina.info zatražio je informacije od Grada Mostara, ali i ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH, što sve radovi u ovom dijelu grada podrazumijevaju, do koje točke će se raditi, te koliko sve to košta.

“Izvođač radova je na dionicu ulice kralja Tomislava (Avenija) uveden 10.6. ove godine, i to na poddionicu vrh Avenije-zgrada Mostarka. U skladu sa Ugovorom radovi će na čitavoj dionici biti završeni za 180 dana, a sve prema sačinjenom dinamičkom planu.

Radovi će biti urađeni u ukupnoj dužini od 1050 metara, a podrazumijeva dionicu od vrha Avenije do Starog igrališta”, navodi se u odgovoru.

Na pitanje što će sve ovom prilikom biti urađeno, uslijedio je odgovor:

“Na ovoj dionici je predviđena izrada oborinske kanalizacije, fekalne kanalizacije i kompletna ugradnja novih vodovodnih cijevi. Zatim ivičnjaci u razdjelnom pojasu, vodonatapni sustav, kao i asfaltiranje u dva sloja dionice u čitavoj širini oba kolnika”.

Cijena ovih radova iznosi 2.293.640,92 KM + PDV, navedeno je u odgovoru.