Dani trešnje Mostar - Otvoreni Dani trešnjeViše od tri stotine izlagača sudjeluje na Sajmu “Dani trešnje“, koji je uz prisustvo brojnih izaslanstava i gostiju, otvoren danas u Mostaru, u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o sajmu privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma, koji ove godine ima svoje 20. izdanje. Partner Sajma je Vlada Crne Gore. Naglasak je i ove godine na promociji starih zanata, te je i ovog puta organizirano niz predavanja o različitim temama.

“Jako važno je kazati da nakon dvije godine pandemije ‘Dani trešnje’ sijaju punim sjajem. Sajamski prostor je do kraja ispunjen. Potrudili smo se i naišli na zadovoljstvo izlagača. Ove godine na početku propagiramo hercegovačku trešnju, koja je brand. Hvala Vladi Crne Gore koja je omogućila dolazak brojnih izlagača iz ove zemlje. Vraćamo pokidane veze“, izjavio je direktor sajma Salem Bubalo.

Otvoreni Dani trešnje

Osim Crne Gore, značajan partner Sajma “Dani trešnje“ je i Sjeverna Makedonija.

“Manifestacija pruža priliku da Obrtnička komora Sjeverne Makedonije potpiše sporazum o saradnji i prijateljstvu s Federacijom Bosne i Hercegovine. Posebno važna poruka je da će djeca vrtića iz Mostara potpisati sporazum sa djecom iz vrtića Sjeverne Makedonije. Djeca su poručila da ih pustimo da sami uspostavljaju veze i prijateljstva“, naglasio je Bubalo.

Ovo je, inače, 20. po redu Sajam “Dani trešnje“, a održava se nakon dvije godine stanke koju je uzrokovala pandemija COVID-19.

Sajam će biti zatvoren u nedjelju, 26. juna/lipnja.