Iako je Eurowings za ovu sezonu najavio promet na direktnoj liniji Mostar – Düsseldorf, to se ipak neće dogoditi.

Eurowings je prekinuo prodaju karata između dva grada. Usluge su se trebale nastaviti 30. lipnja/juna i izvoditi dva puta tjedno do kraja kolovoza/augusta. Grad je, po prvi put, uveo i autobusnu liniju za Zračnu luku.

Tako je Mostar ostao bez jedine komercijalne linije nakon više od dvije godine, a Zračnoj luci Mostar ostaju čarter linije.

“Uskoro bi trebale započeti i charter operacije iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana. Čarter letovi iz Italije (Palermo i Catanija) od 31. srpnja do 3. rujna, letovi iz Amanna (Jordan) od 3. svibnja do 1. rujna, te letovi na relaciji Katowice – Mostar od 21. lipnja do 30. rujna”, kazao je u nedavnom razgovoru za Fenu Ivan Ljubić, direktor Zračne luke Mostar.

”Imamo još mnogo upita, ali ne i konfirmacija iz ostalih gradova odnosno destinacija iz Italije, Španjolske, Irske te očekujemo uspješnu sezonu i oporavak Zračne luke Mostar”, naglasio je Ljubić.

Podsjetimo, za Zračnu luku Mostar je početkom veljače/februara isplaćen prvi milijun KM Vlade HNŽ-a Gradu Mostaru, a premijer HNŽ/K-a Nevenko Herceg najavio je kako će u Mostar dovesti ‘niskotarifne kompanije’.