U našoj potrazi za jedinstvenim partnerima u regiji Hercegovine došli smo do tradicionalne pekarne u kojoj se čim ukoračate osjeti miris doma, miris ljubavi, miris tradicije. S ponosnom Vam predstavljamo našu novu APH članicu, prvu s područja Čapljine, čiji ukusni proizvodi mogu vam svakodnevno uljepšati i olakšati posao.

Kruh, peciva različitih vrsta, oblika i ukusa, prhke pite, lisnato tijesto, snack program, proizvodi iz smrznutog asortimana, sve spravljeno s puno ljubavi što im i sam moto govori “ljubav prema pekarstvu”, ali defitivno svoju kvalitetu pokazuju i ponudom domaćih tjestenina koje možete kupiti svakodnevno u njihovim poslovnicama, ali i kod partnerskih poduzeća.

Domaćice su izrađivale tjesteninu u svojim domovima upravo zbog okusa koji im ona pruža. Takvu vrijednost  mogu prepoznati u „tjestenini iz našeg mlina“ !!!
Upotpunite svoje obroke i obogatite okuse!
Probajte MLINI tjestenine!

Kako je došlo do Mlini ideje?

Početak ove priče seže do davne 1929. Te godine Vide Krešić kupio je  staru vodenice u selu Struge na brzacima Trebižata.  Od tada pa sve do danas poduzeće neprekidno posluje te obitelj Krešić generacijama prenosi dugu tradiciju mlinarstva. U povijesti selo Struge je bilo središte mlinarske industrije i mjesto razmjene seljačkih dobara iz cijele doline. Brzatci Trebižata predstavljali su izvrstan izvor energije koja se mogla rabiti za pokretanje mlinskih kola. Na žalost, s godinama kola su prestajala mljeti te su tako danas aktivna samo dva kola u vlasništvu obitelji Krešić.

Mlini danas?

Danas je obitelj Krešić obnovili  staru mlinicu i u njoj melje žito na isti način kako su radili i njihovi stari. Kao i nekad, kupci iz cijelog kraja dolaze u Struge po svježe domaće brašno za domaći kruh ili puru, a integralna brašna iz naše proizvodnje koristi se za pravljenje domaćeg kruha u pekari. Modernizirali su proizvodni pogon, a proizvode su približili kupcima otvarajući četiri nova maloprodajna mjesta.

Danas Mlini proizvode možete pronaći u Međugorju kod Osnovne škole, u Čapljini na ulazima u grad, u Tasovčićima na magistralnom putu M-17 te u Strugama odmah uz naš proizvodni pogon i naravno u Mostaru (prekoputa stare bolnice).

Planovi  za budućnost?

U daljnjem razvoju planiraju jačati maloprodajnu mrežu otvaranjem novih objekata te će te ih bez sumnje uskoro moći pronaći i u ostalim gadovima diljem Hercegovine.

A zajedno s novom članicom APH tim sigurno će naučiti što je to prava ljubav prema pekarstvu i u našim aktivnostima promovirat ćemo rad naših članica, šireći tradiciju pravljenja domaćih tjestenina, mirise i okuse peciva i slastica.

Hvala na povjerenju MLINI d.o.o. i radujemo se budućoj suradnji.