Poštovani,

u ime članova UO Asocijacije poduzetnika Hercegovine tražimo da se pronađe hitno rješenja za trenutačno neizdrživu situaciju u gradu Mostaru, prouzročenu kolapsom aktivnosti po pitanju odvoženja komunalnog otpada.

I sami ste više nego svjesni da obitelji pate, djeca se ne mogu bezbrižno igrati, naš posao i suradnja s inozemnim poslovnim partnerima postaju sve upitniji, jer moramo uvijek iznova objašnjavati situaciju koja je došla do najviše točke usijanja.

Tražimo hitno rješenje situacije na zadovoljstvo i u korist svih nas.

Duže od tjedan dana svi smo primorani gušiti se u smradu smeća koji iz dana u dan postaje neizdrživiji i loše utječe na zdravlje svih ljudi, a pogotovo na zdravlje naše djece.

Visoke temperature samo pogoduju širenju neugodnog mirisa te strahujemo da bi se uskoro mogle pojaviti i zaraze, kao i najezda divljih životinja i glodavaca.

Ovakva slika grada nije nikakav katalizator ni za turizam, nego naprotiv! Svakoga dana imamo priljev turista koji sada umjesto slika naših povijesnih znamenitosti, naših prirodnih ljepota i kulturnog naslijeđa slikaju natrpane kontejnere i odnose sa sobom sliku zapuštenog i zagađenog grada.

Mi trebamo biti više od takve slike koja upućuje na neorganiziranost, neciviliziranost i izostanak urbanoga duha našeg grada.

Mi trebamo biti primjer drugim gradovima i općinama.

Situacija postaje neizdrživa, zato apeliramo na što žurniji pronalazak rješenja. Problemi koji se drže ispod tepiha napokon trebaju svoje trajno RJEŠENJE.

Želimo čistu Neretvu,  ispražnjene i uredne kontejnere za otpad i mirisno ljeto.

 

S poštovanjem,

Upravni odbor APH