Željko Božić, direktor tvrtke Alfa Therm, u podcastu Podcast “Imam ideju” portala Bljesak.info je u svom 15. izdanju ugostio gospodina Željka Božića, direktora uspješne mostarske tvrtke Alfa Therm, kojoj je tržište praktično čitava Europa, a po potencijalu cijeli svijet.

Po obrazovanju magistar strojarstva, po vokaciji menadžer koji upravlja jednom od tehnološki najzahtjevnijih tvrtki, Božić je stručnjak koji se zahvaljujući svakodnevnom obrazovanju i stjecanju novih vještina (između ostaloga MBA titula) prometnuo u modernog rukovoditelja kojemu je timski rad na počasnom mjestu u svakodnevnom radu.

Nametnuo se u kompaniji koja se na tržištu uvijek nosila s najboljima, a povjerenje koje je dobio od osnivača i vlasnika tvrtke, iskoristio je na najbolji mogući način, dokazujući time da je složeni proces upravljanja u privatnom poduzetništvu onaj odlučujući eliksir koji idejama utemeljenim u početnoj viziji daje šansu za dugovječnost.

Mnogi uspješni poduzetnici u svijetu nisu imali sreću pronaći adekvatnog menadžera u trenutku kad je tvrtku trebalo prenijeti na nova pokoljenja, ali oni koji su uspjeli pronaći ljude koji će moći i umjeti dalje voditi i unaprijediti njihove vizije, gradili su gospodarstvo i napredak. Svjedoči tome i primjer Alfa Therma.

Poslušajte u vremenu trajanja jednog školskog sata briljantna, ujedno jednostavna i nadasve razumljiva promišljanja gosta podcasta “Imam ideju”.

# Alfa Therm je članica Asocijacije poduzetnika Hercegovine