Mostarski Nobel Corporation je prvog dana rujna/septembra obilježio 22. rođendan. Ovaj put na poseban način. Nobel je odlučio svome gradu pokloniti restauraciju spomenika dvojici BiH dobitnika Nobelove nagrade.

Nobelov novi program s kojim nastupa na tržištu zove se ACS TORNADO. Radi se o patentiranoj njemačkoj tehnologiji koja je po prvi puta javno predstavljena u regiji. U Parku Nobelovaca u Mostaru, Nobel tim je primijenio revolucionarnu metodu čišćenja bez vode, kemijskih sredstava, suhog leda i visokog tlaka.

Upravo zbog karakteristika ACS tehnologije, putem Javnog poziva pozvani su svi građani Mostara da sudjeluju u postupku restauracije kao volonteri.

Kroz tri dana veliki broj građana, poduzetnika, sportaša, političara, djelatnika Gradske uprave, doktora, članova Biciklističkog kluba Mostar, trkača iz udruge Sanus Motus i mnogih drugih su se odazvali na Javni poziv i dali svoj doprinos obnovi Parka Nobelovaca u Mostaru. Svi posjetitelji su mogli isprobati rad s ACS TORNADO-m, volontirati i dati doprinos za svoj grad.

Među prvim volonterima stigao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić s brojnom pratnjom iz Gradske uprave. Osobno je isprobao tehnologiju ACS TORNADO.

Restauracija Parka Nobelovaca je imala i humanitarni karakter. Cijelo vrijeme restauracije bila je postavljena kutija za dobrovoljne priloge za dječaka Andija Milasa, čija je teška zdravstvena i životna situacija poznata mnogim građanima Mostara.

Ovaj projekt je prijavljen na Eko izazov „Učinimo svoju zemlju ljepšom“, koji je financiran od strane Vlade SAD-a. U slučaju da osvoji bilo kakvu nagradu, Nobel Corporation će istu u potpunosti donirati za Andija Milasa.

OPŠIRNIJE – GALERIJA SLIKA

  • Nobel Corporation je članica APH