Christiane Hohmann, ambasadorica Njemačke posjetila je Mostar i održala susret s
poduzetnicama iz Hercegovine. Hohmann je zadovoljna na prilici da upozna
menadžerice koje rade na unapređenju svoga poslovanja i pomažu jedna drugoj.

Svoju priliku za predstavljanje projekta o ženskom poduzetništu imao je i tim APH, konkretnije Ines Sesar, projekt menadžer APH.

“Do kraja godine APH planira razvijati projekt kroz niz aktivnosti u želji da započnemo i bazu žena regije Hercegovine. Iskoristili smo priliku i tražili smo potporu od ambasadorice, što nam je ukazala i dolaskom na ovo opušteno okupljanje svih žena poduzetnica,” rekla je Ines Sesar.

“Drago nam je da smo danas imali priliku sjesti i u ležernom ambijentu s abmasadoricom svaka za sebe prezentirati ono što radimo i način kako radimo. Dotakli smo se tema koje su od značaja za bolje poslovanje članica APH, ali i svih poduzetnika BIH. Svjesni kako neke odluke duže moramo čekati, ali i dalje ustrajno vodimo asocijaciju u smjeru stvaranja bolje poduzetničke klime za poslovanje. Već kad to ne možemo “iščekati” zakonski, ovakvim udruživanjem, sad i u ženskom poduzetništvu, sigurno postižemo rezultate i bolji poslovni ambijent za svaku članicu”, rekla je Helena -Jelena Lončar, menadžerica APH.

Ambasadorica je naglasila kako je sretna što kroz posjete gradovima i sredinama u Bosni i Hercegovini često sreće osobe koje su odlučile pokrenuti posao i graditi bolji život u svojoj zemlji.

Marija Beljo, vlasnica zadruge Pro Vita Prozor/Rama koja se bavi proizvodnjom
domaćeg pekmeza od šljive i šumskog šipurka te sirupa od borovih iglica na potpuno
prirodan način bez dodatih aditiva, kazala je kako je Rama mala sredina u kojoj se
budi ženski poduzetnički duh. „Žene sve više uviđaju prilike i zalažu se za sebe.
Sredina smo koja ima brojne prirodne i ljudske potencijale i polako učimo kako iste
koristiti u svrhu kreiranja poslova“, dodala je Beljo.


Kroz ugodan i motivirajući razgovor s poduzetnicama Hohmann je poslušala detalje o
problemima koje poduzetnice muče kroz svakodnevno poslovanje, dala je potporu
poduzetnicama i otvorila vrata za suradnju.

U ime APH želimo zahvaliti svim ženama poduzetnicama koje su došle danas, kao i divnoj Amni i Josipi na potrpori i organizaciji. Veliko HVALA i Stanisalavi Borovac na predivnim, profesionalnim slikama 🙂