Poduzeće Alfa Therm, članica Asocijacije poduzetnika Hercegovine 2019. godinu je krenula užurbano. U tijeku su završni radovi na nekoliko većih projekata na kojima smo radili u prethodnom razdoblju i sada slijedi onaj ljepši dio posla, puštanje instalacija u rad.

Projekt koji bismo htjeli posebno istaknuti je Delta City tržni centar  u Banja Luci, čije otvaranje je predviđeno za kraj ovog mjeseca. Radovi su trajali cijelu prošlu godinu i ovo je jedan od većih objekata do sada na kojima je ovo poduzeće radilo. Zahvaljujući njihovom partneru firmi Hollodex iz Banja Luke uspjeli su bez nekih veći problema i odstupanja od dinamike radova prolaziti kroz sam proces montaže i realizacije. Treba uzeti u obzir da je ovako veliki projekt zahtijevao ogromnu organizaciju i usklađivanje radova sa brojnim ostalim izvođačima.  Zato su i kolege iz Alfa Therm-a koji posljednjih godinu dana žive u Banja luci zaista odradili veliki posao.

Inače sam objekt Delta City centra se prostire na preko 65 000m2  sa 110 unutarnjih lokala. Naš dio posla je bio uraditi pripremu instalacije grijanja hlađenja i svježeg zraka cijelog centra. Također je Alfa Therm za našeg dugogodišnjeg klijenta CineStar odradio unutarnja rješenja klimatizacije i ventilacije za dvorane, tako da sada na njihovoj referentnoj listi stoje svi do sada otvoreni Cinestar multiplexi na području BiH.  Nije loše spomenuti kako su imali priliku prvi put surađivati sa svjetski poznatom robnim lancem H&M, budući da se u Delta City centru otvara prvi dućan H&M-a u Bosni i Hercegovini. Zaista je veliki posao iza Alfa Therma i posebne čestitike isped APH mreže ide našoj članici, a putem nas žele zahvaliti svim svojim partnerima i suradnicima s kojima su uspjeli sve završiti.

Budući da Alfa Therm djeluje regionalno veliki dio posla odrađuje i na području susjedne Hrvatske, te dio i Crnoj gori gdje smo upravo pred završetkom radova na nekoliko većih objekata. A kako sada stvari stoje užurbani tempo će ih pratiti i u narednom razdoblju. U Bosni i Hercegovini slijedi veliki projekt u Živinicama, s dugogodišnjim partnerom Bingo doo, a uskoro kreću radovi  na rekonstrukciji hotela u sklopu hotelijersko-turističke firme „Jadran“ u Crikvenici, te nekoliko projekta na Dubrovačkom području i Makarskoj rivijeri.

“Alfa Therm posljednjih godina ciljano radi selekciju prema velikim projektima različite namjene, a posebice za kompleksne i složene projekte u ugostiteljstvu i industriji. Naši investitori to prepoznaju i drago nam je da smo se uspjeli dokazati i istaknuti kao pouzdana tvrtka sposobna odraditi najzahtjevnije projekte. Tako da u segmentu trgovine i ugostiteljstva već dulji niz godina imamo odličnu suradnju i radimo projekte za Imoprtanne resort, Valamar, Blue Sun, Bingo, FIS, Mepas,..” poručuju iz Alfa Therm-a.