Nakon prvog promotivnog leta Mostar – Osijek koji se realizirao u četvrtak 3. rujna 2015. godine, “PRO PAK Hercegovina” i aviokompanija “Sea Air” uspostavit će u srijedu u 9 sati i prvi zvanični let identične relacije.

Iako je najavljeno da će cijena leta iznositi 95 eura, rukovoditelji navedene dvije tvrtke za ovaj mjesec dali su svim zainteresiranim putnicima  poseban popust. Ovom prigodom, svi Mostarci i Hercegovci koji žele posjetiti Osijek imat priliku putovati po promotivnim cijenama od 79 eura.

Tri leta tjedno

Mario Glišić ravnatelj turističke agencije “PRO PAK Hercegovina” istaknuo je kako se prvih dvadesetak dana letovi neće odvijati svaki dan.
“Ovo je za nas jedan lijep početak. Želimo napraviti dobru organizaciju i sve detaljno isplanirati kako bismo u nadolazećem razdoblju uspostavili redovite linije iz Mostara za Osijek. Za razdoblje dok ne pokrenemo redovite letove letjet ćemo tri puta tjedno, i to srijedom, petkom i nedjeljom”, istaknuo je Glišić.
Zračna luka Osijek, prema Glišićevim riječima je za njih tranzitna luka dok se ne uvede direktna linija letova iz Mostara za Njemačku, a ovom prigodom potvrdio nam je i da će takvo što sigurno uspostaviti već iduće godine, piše Dnevni list. 

Linije za Njemačku

Aviokompanija Sea Air iza 15. rujna izvršavat će letove iz Osijeka prema tri Njemačka grada, i to Farankfurtu, Munchenu i Stuttgartu. Sve informacije o cijenama i vremenskom terminu letova za Njemačku bit će dostupne već krajem ovog tjedna.

“Ono što je trenutno zanimljivo jeste da će PRO PAK Hercegovina i Sea Air 15. rujna uspostaviti probni let za Kuvajt a isti dan u večernjim satima stići će i prvi putnici iz Kuvajta u Sarajevo. Avion koji će letjeti nakon svake operacije vraćat će se u Mostar gdje je planirana zvanična uspostava baze. Ističem da smo mi jedina kompanija u BiH koja će imati na raspolaganju dva aviona za redovite i charter letove”, dodao je Glišić.

Iduću godinu, navedene kompanije uvest će letove za Poljsku i Italiju a prema Glišićevim riječima planirana je organizacija i mnoštva charter letova.